Norinnova logo hvit. Grafisk element.

Ansatte

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Asbjørn Lilletun

Adm. Direktør | Norinnova

Asbjørn har i over 20 år jobbet med forskningsbasert næringsliv. Før Asbjørn kom til Norinnova i 2010 var han del av den nordiske markedsledelsen i legemiddelselskapet AstraZeneca. Asbjørn har omfattende erfaring innen markedsføring, utvikling av salgsorganisasjoner og effektive innovasjonsmiljøer. Han har tidligere ledet næringsklyngen Biotech North og har styreerfaring fra en rekke vekstselskaper, næringsklynger, innovasjonsselskaper og investeringsfond. Asbjørn har erfaring fra akvakultur, helseindustri, kommersialisering av forskning samt utvikling - og finansiering av unge vekstselskaper.

asbjorn@norinnova.no
Tlf. 915 56 539

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Wenche Poppe

HR og Forretningsutvikler | Norinnova

Wenche har studert informatikk ved UiO og har mastergrad i systemutvikling. Hun jobbet i gründerbedrifter i 6 år før hun begynte å jobbe i innovasjonsmiljøet rundt UNN og UiT i 1997. Har siden jobbet i forskjellige roller med ledelse, kommersialisering og innovasjonsprosjekter. Har i 20 år jobbet med innovasjonsprosjekter i helsektoren gjennom Innomedprogrammet, da spesielt med IT og tjenesteutvikling

wenche@norinnova.no
Tlf. 916 29 250

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Magne Lund

Regnskapsleder | Norinnova

Magne er utdannet revisor fra Høyskolen i Bodø. Han er autorisert regnskapsfører, og har kompetanse på regnskap, skatt og merverdiavgift. Magne har jobbet i Norinnova siden 2004, og har mange års erfaring fra revisjonsfirma og har utført regnskapsførsel for mange ulike bedrifter.

magne@norinnova.no
Tlf. 482 15 266

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Therese Lein

Markedssjef | Norinnova

Therese har en Executive Master of Management fra Handelshøyskolen BI, samt Bachelor i Internasjonal markedsføring og ledelse fra Norges Markedshøyskole. Hun har mange års erfaring fra privat næringsliv og gründervirksomhet. Hos Norinnova jobber hun med merkevarebygging, prosjektledelse, kommunikasjon og markedsføring. Formidling, strategi og omdømme er stikkord for hva Therese engasjerer seg for.

therese@norinnova.no
Tlf. 975 49 242

Foto: Marius Fiskum

Ingrid Skjæveland

Forretningsutvikler | Tech Transfer

Ingrid har studert Bioteknologi og har en PhD i Immunologi. Hun har flere års erfaring fra privat sektor innen tidlig fase kommersialisering av medisinsk teknisk utstyr og Market Surveillance under ISO 13485. Hos Norinnova har Ingrid jobbet både i inkubator med rådgivning mot oppstartsbedrifter samt i TTO hvor prosjektporteføljen inkluderer med. tech, aquakultur og medisinsk software.

ingrid@norinnova.no
Tlf. 991 57 143

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Eirik Lundblad

Chief Operating Officer | Norinnova

Eirik har en Doktorgrad innen Bioteknologi fra UiT Norges Arktiske Universitet, og har mange års erfaring som forsker ved UiT, Universitetssykehuset Nord Norge og Yale University, USA. Eirik har lang erfaring med innovasjonsprosjekter innen bioteknologi og helse, og har arbeidet med ledelse og styrearbeid i oppstartselskaper, og som administrende direktør ved Arctic Biodiscovery Centre. Eirik leder avdeling for forretningsutvikling i Norinnova

eirik@norinnova.no
Tlf. 976 87 571

Foto: Marius Fiskum

Ann Kristin Nilssen

Business Unit Manager | Bedrift

Ann Kristin har en Bachelor of Business (Marketing) fra Royal Melbourne Institute of Technology og en Mastergrad i marin bedriftsledelse fra Norges fiskerihøgskole/UiT. Hun har lang erfaring fra finanssektoren og IT bransjen, hvor hun har jobbet både mot privat og offentlig sektor. Fokusområder har vært fiskeri- og havbruk, velferdsteknologi og digitalisering. Ann Kristin brenner for bærekraftig innovasjon og nordnorsk næringsliv.

annkristin@norinnova.no
Tlf. 992 45 111

Foto: Marius Fiskum

Hedda Crogh

Idéjeger | Norinnova

Hedda har en master i ledelse, innovasjon og marked fra UiT. Hun har tidligere jobbet med markedsføring, sosiale medier, og prosjektkoordinering av konferanser og festivaler. I Norinnova er hun prosjektleder for satsningen vår på unge gründere, som inkluderer Student IX og Arctic Ignite.

hedda@norinnova.no
Tlf. 936 82 878

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Eirik Bjørklund

Inkubatorleder | Startup IX

Eirik har en master fra NTNU i industriell økonomi og teknologiledelse.. Etter studiene jobbet han i 4 år med utvikling av en teknologistartup i UK, der han var co-founder. Han var del av kjerneteamet, som utviklet et nytt produkt fra idéstadiet, gjennom utvikling og lansering, til vekst og skalering. Han har også erfaring med kapitalinnhenting, brukeranalyse, produktutvikling, leverandørrelasjoner og forretningsmodellering.

eirik.bjorklund@norinnova.no
Tlf. 976 29 662

Foto: Marius Fiskum

Elisabeth Andreassen

Business Unit Manager | Offentlig

Elisabeth har en M.Sc innen Molekylær Bioteknologi, og tar for tiden en MBA i strategi og ledelse. Hun har flere års erfaring innenfor privat sektor, blant annet som produktansvarlig i ArcticZymes AS. Elisabeth har erfaring med forretningsstrategi, prosjektledelse og kapitalinnhenting (privat og offentlig), I porteføljen har Elisabeth i hovedsak prosjekter innenfor helse, legemidler og akvakultur.

elisabeth@norinnova.no
Tlf. 905 97 783

Thomas Seppola, Norinnova.
Foto: Marius Fiskum

Magnus Seppola

Forretningsutvikler | Tech Transfer

Fiskerikandidat med spesialisering i marin bioteknologi. Magnus har over 20 års erfaring som forretningsutvikler, både med teknologioverføring, bank og oppstartselskaper. Han er både energisk og løsningsorientert med et hjerte som brenner for Nord-Norge.

magnus@norinnova.no
Tlf. 951 12 385

Foto: Marius Fiskum

Lars Sørensen

Forretningsutvikler | Tech Transfer

Lars har lang erfaring med økonomi, produksjon og forsyningskjeder hos startups. Han har en MBA med fokus på entreprenørskap og har ved siden av studiet arbeidet fire år som forskningsassistent innen forskning på norske forskningsbaserte startups.

lars@norinnova.no
Tlf. 942 45 511

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Morten Elde

Forretningsutvikler | Tech Transfer

Morten har en Doktorgrad i genteknologi fra Universitetet i Tromsø. Han har over 15 års erfaring fra bioteknologisk industri både som forsker, utviklingssjef og forretningsutvikler. Morten har bred erfaring teknologisk og markedsmessig innenfor enzymteknologi, diagnostikk og life-science. Hos Norinnova jobber han hovedsaklig med bioteknologi, farmasi og enzym prosjekter.

morten@norinnova.no
Tlf. 414 06 762

Foto: Marius Fiskum

Ellen Dybdahl

Salgssjef | Norinnova

Ellen er masterutdannet innen ledelse, innovasjon og marked. Hun har erfaring fra mediebyrå, konsulentnæring og har formell trening i prosjektledelse. Hos Norinnova er Ellen ansvarlig for partnerskap og tjenestesalg og motiveres av at Norinnova's kunder oppnår gode resultater og bærekraftige samarbeid.

ellen@norinnova.no
Tlf. 974 79 260

Foto: Marius Fiskum

Bronwyn Smithies

Forretningsutvikler | Tech Transfer

Bronwyn har bakgrunn fra flere forskningsområder, inkludert medisinsk forskning, kjemi og en doktorgrad i plantebioteknologi. Hun har også bransjeerfaring og er dyktig i søknadsskriving og administrasjon. Bronwyns portefølje hos Norinnova inkluderer biovitenskap, kjemi, farma og optikk, og hun er alltid åpen for å diskutere nye ideer og teknologier.

bronwyn@norinnova.no
Tlf. 412 47 420

Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

Unn Sørum

Administrativ leder | Tromsø forskningsstiftelse

Unn har studert bioteknolog og har PhD i fiskeimmunologi fra UiT Norges Arktiske Universitet, og har jobbet i Norinnova siden 2006. Hun har 30 års erfaring som leder på Fiskehelselabben på Havbruksstasjonen i Tromsø, forsker hos Nofima, leder av MABIT programmet og forretningsutvikler hos Norinnova. Siden 2017 har Unn vært administrativ leder av Tromsø forskningsstiftelse.

unn@norinnova.no
Tlf. 916 33 850

sorthvit victoria

Victoria Paulsen

Daglig leder | MABIT

victoria@norinnova.no
Tlf. 907 94 606

Line SH

Line Kjelstrup

Klyngeleder | Biotech North

Line er fiskerikandidat fra Norges fiskerihøgskole/UiT. Hun har lang erfaring innen hav- og sjømatnæringene, både i departement, eksportbedrift og med markedsføring. I 6 år var hun ansvarlig for Norges sjømatråd sitt kontor i Sverige. I Norinnova er hun klyngeleder for Biotech North, men bidrar også inn i våre vekstprogrammer. Prosjektledelse, strategi, merkevarebygging og sirkulærøkonomi er noen stikkord som særlig engasjerer Line.

line.kjelstrup@norinnova.no
Tlf. 995 05 974

midlertidig nettside trine lise

Trine Lise Andersen

Prestasjonsutvikler | Norinnova

Trine Lise er utdannet pedagog, og har jobbet i over 20 år som lærer. Hun har mange års erfaring som landslagstrener for Norges Fotballforbund, samt hatt faglig ansvar for talentutvikling, leder og trenerutvikling i Olympiatoppen. Trine Lise hadde også ansvaret for å bygge opp Olympiatoppen Nord Norge. Hun har en master i idrettspsykologi og prestasjonscoaching, samt doktorgrad i organisasjon og ledelse. Trine Lise er lidenskapelig opptatt av å formidle viktigheten av prestasjonsfokus, lagbygging og ledelse av høyt presterende miljøer.

trine@norinnova.no
Tlf. 901 55 691